România, cea mai mare proporţie de tineri care muncesc, dar sunt expuşi riscurilor de sărăcie din UE

România are cea mai mare proporţie – 28,2% - de tineri care muncesc, dar care sunt expuşi riscurilor de sărăcie din Uniunea Europeană, urmată de Luxemburg (20%), Danemarca (19,1%) Spania (19%) şi Estonia (18,4%), informează Eurostat.

745 afișări
Imaginea articolului România, cea mai mare proporţie de tineri care muncesc, dar sunt expuşi riscurilor de sărăcie din UE

România, cea mai mare proporţie de tineri care muncesc, dar sunt expuşi riscurilor de sărăcie din UE

Ţările cu cele mai reduse rate sunt Cehia (1,5%), Slovacia (3,8%) şi Finlanda (4,2%). Media Uniunii Europene pentru tinerii în vârstă de 18 – 24 de ani care lucrează dar sunt expuşi sărăciei este 11%, iar în zona euro 11,9%.

Datele sunt valabile pentru anul 2017.

Proporţia tinerilor expuşi riscului de sărăcie, deşi lucrează, este mai redusă decât cel al tuturor lucrătorilor din UE aflaţi în această situaţie, de 9,4%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici