România vrea să importe gaze şi de pe pieţele europene, nu doar din Rusia

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, că a "instructat" producătorul de gaze Romgaz Mediaş să prospecteze pieţele europene pentru a importa gaze.

30 afișări
Imaginea articolului România vrea să importe gaze şi de pe pieţele europene, nu doar din Rusia

România vrea să importe gaze şi de pe pieţele europene, nu doar din Rusia (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu deja am instructat Romgaz să iasă pe pieţele spot europene să vadă ce tranzacţii se pot realiza, pentru a aduce, parţial, inclusiv gaze din tranzacţii europene", a afirmat Videanu, prezent la un seminar organizat de Ziarul Financiar.

România importă din Rusia mai puţin de o treime din necesarul de gaze, la preţuri însă duble faţă de costul de producţie din România.

Videanu a afirmat că importurile de gaze din Rusia "evident" că nu răspund regulilor pieţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici