Romtelecom a lansat patru abonamente pentru acces mobil la Internet

Romtelecom a lansat, luni, patru abonamente care permit clienţilor din aproximativ 470 de localităţi să acceseze internetul prin tehnologie fără fir, la viteze de transfer de până la 3,1 Mbps, cu tarife începând de la 8,21 euro/lună, TVA inclus, a anunţat compania de telecomunicaţii.

75 afișări
Imaginea articolului Romtelecom a lansat patru abonamente pentru acces mobil la Internet

Romtelecom a lansat patru abonamente pentru acces mobil la Internet

Denumit Clicknet Mobile Internet, serviciul este disponibil clienţilor rezidenţiali şi persoane juridice în mai multe oraşe, printre care se numără Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Piatra Neamţ, Ploieşti, Constanţa, Arad, Iaşi, Sibiu, Drobeta-Turnu Severin, Oradea şi Galaţi, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Noile servicii vor fi lansate şi promovate la nivel local şi regional, acoperirea urmând să se extindă continuu pentru a deservi şi alte zone (urbane şi rurale) din ţară. În prezent, Romtelecom are instalate aproape 170 de staţii de bază, iar numărul acestora va creşte cu fiecare zi.

În septembrie 2008, Romtelecom a câştigat licitaţia pentru licenţa de telecomunicaţii în benzile de frecvenţe de 410-415 MHz şi 420-425 MHz. Costul licenţei s-a ridicat la 1.077.228 de euro (echivalent în lei), la care se adaugă un tarif anual de utilizare a spectrului, stabilit conform reglementărilor legale în vigoare.

Prin această lansare, Romtelecom se alătură operatorilor de telefonie mobilă Vodafone, Orange şi Telemobil pe segmentul serviciilor de acces mobil la Internet, aceştia din urmă deţinând câte o licenţă de telecomunicaţii mobile din generaţia a treia (3G).

"Strategia Romtelecom pentru CDMA constă în extinderea acoperirii reţelei pentru a oferi servicii suplimentare, ţintind de asemenea şi zone unde nu există sau în care este dificilă şi nejustificată economic instalarea de infrastructură fixă (cablu, fibră etc). Astfel, contribuim şi la reducerea decalajului digital dintre zonele urbane şi cele rurale prin oferirea de servicii de voce fixă şi broadband wireless", se arată în comunicat.

Clienţii care doresc să se aboneze la Clicknet Mobile Internet pot să opteze pentru unul dintre cele patru abonamente disponibile, care asigură viteze de descărcare de până la 3,1 Mbps şi includ trafic de până la 12 GB. Tarifele pentru traficul suplimentar încep de la 0,0012 euro, TVA inclus, pentru fiecare MB.

"Toţi clienţii Romtelecom de Internet broadband fix beneficiază de tarife promoţionale, începând de la 5,83 euro/lună, TVA inclus. Abonamentul Clicknet Mobile 0,5 GB este disponibil numai pentru contracte încheiate pentru doi ani", se mai arată în comunicat.

Tarifele abonamentelor Clicknet Mobile Internet variază între 8,211 euro/lună (5,83 euro/lună - tarif promoţional) şi 29,75 euro/lună (23,8 euro/lună - tarif promoţional), TVA inclus, şi includ trafic pe Internet de până la 12 GB.

Pentru traficul suplimentar, operatorul va percepe tarife cuprinse între 0,00357 euro/GB şi 0,001785 euro/GB, în cazul abonamentului de 29,75 euro/lună.

Tarifele promoţionale pentru modemurile USB sunt reduse cu până la 70% şi variază între 25 şi 50 euro, fără TVA, în funcţie de tipul de abonament ales.

Oferta Romtelecom include şi telefonie fixă fără fir, Internet broadband fix fără fir şi soluţii de reţea privată (VPN).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici