Rubla se depreciază după atentatele de la metroul din Moscova

Rubla rusească evoluează luni în scădere în raport cu dolarul şi euro, trasă în jos de un val de aversiune pentru risc declanşat de atentatele de la metroul din Moscova.

31 afișări
Imaginea articolului Rubla se depreciază după atentatele de la metroul din Moscova

Bursa din Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Percepţia asupra riscurilor de pe piaţa rusească, deteriorată în urma exploziilor de luni, determină investitorii să renunţe la rublă şi să se orienteze către active considerate în prezent mai sigure.

Rubla s-a depreciat cu şapte copeici faţă de coşul euro-dolar, la un curs de 34,2, cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni.

Astfel, moneda rusească a pierdut 17 copeici faţă de dolar, la 29,8 ruble/dolar, respectiv 14 copeici în raport cu euro, la 39,87 ruble/euro.

"Exploziile sunt noua temă de discuţie, vor afecta serios piaţa", comentează un analist rus.

Bursa de la Moscova nu a reacţionat însă, iar acţiunile s-au apreciat în prima parte a zilei.

Indicele MICEX a urcat cu 0,12% până la ora 7:22 GMT (10:22 ora României), iar RTS a crescut cu 0,33%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici