Rulmenţi Bârlad îşi opreşte producţia până în 4 mai

Societatea Rulmenţi SA Bârlad, cel mai mare agent economic din judeţul Vaslui, îşi va opri activitatea, începând de vineri şi până în 4 mai, din cauza lipsei de comenzi, cei 1.800 de salariaţi care lucrează în producţie fiind trimişi în şomaj tehnic în această perioadă.

120 afișări
Imaginea articolului Rulmenţi Bârlad îşi opreşte producţia până în 4 mai

Rulmenţi Bârlad îşi opreşte producţia până în 4 mai (Imagine: www.obiectiv.ro)

Pentru a diminua efectele crizei economice, conducerea SC Rulmenţi SA Bârlad a decis ca în perioada sărbătorilor de Paşte şi a zilei de 1 Mai, zile libere prevăzute în contractul colectiv de muncă al societăţii, să oprească producţia pentru două săptămâni.

Excepţie de la şomajul tehnic în acest interval de timp vor face aproximativ 250 de salariaţi, care lucrează la serviciile de vânzări şi desfacere.

"De comun acord cu sindicatele, am convenit să prelungim vacanţa de Paşte şi de 1 Mai, mai ales că, potrivit contractului colectiv de muncă, angajaţii beneficiază de cinci zile libere în intervalul celor două săptămâni de pauză. Evident, vor beneficia de şomaj tehnic, ceea ce presupune plata a 75% din salariul de bază", a declarat, vineri, Corneliu Pricope, directorul tehnic al SC Rulmenţi SA Bârlad.

Fabrica de rulmenţi îşi va relua producţia în 4 mai.

Activitatea SC Rulmenţi Bârlad a fost întreruptă şi la sfârşitul lunii martie, salariaţii fiind trimişi şi atunci în şomaj tehnic. De altfel, tot luna trecută, holdingul turcesc Kombassan, cel care deţine şi societatea Rulmenţi SA Bârlad, a disponibilizat colectiv 800 de salariaţi de la fabrica bârlădeană, în prezent societatea având 2.050 de salariaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici