Ruşanu: Fostul şef al CSA Daniel Tudor a protejat Astra. Compania n-a fost controlată "aproape deloc"

Fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) Daniel Tudor a protejat Astra Asigurări şi va avea "multe de răspuns", întrucât în cinci ani compania nu a fost controlată "aproape deloc" a declarat preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, într-o conferinţă.

660 afișări
Imaginea articolului Ruşanu: Fostul şef al CSA Daniel Tudor a protejat Astra. Compania n-a fost controlată "aproape deloc"

Fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) Daniel Tudor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În ultimii cinci ani, Astra Asigurări nu a fost controlată aproape deloc. A fost un control început în 2012 şi finalizat în 2013, mai precis vineri, 26 aprilie 2013, în condiţiile în care noua conducere a ASF a venit luni, 29 aprilie 2013. Noi am găsit controlul finalizat. Fosta conducere CSA a stabilit un plan de masuri eşalonat pe nouă luni, până la 31 decembrie 2013. Domnul Daniel Tudor probabil că va avea multe de răspuns. Omul Daniel Tudor a fost cel care a protejat Astra", a spus Ruşanu.

Tudor a condus CSA în perioada octombrie 2012-aprilie 2013 şi a fost vicepreşedinte ASF sectorul asigurarilor în perioada aprilie - octombrie 2013.

Astra este cel mai mare asigurător local după nivelul primelor subscrise în 2012 şi este controlată indirect de omul de afaceri Dan Adamescu.

ASF a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei asigurare reasigurare Astra, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici