Rusia a rămas în pană de bani: Kremlinul vrea să taxeze companiile pentru cheltuieli militare

Criza financiară începe să se facă simtiţă la Moscova, care ia în calcul impunerea unei „contribuţii voluntare”.

5014 afișări
Imaginea articolului Rusia a rămas în pană de bani: Kremlinul vrea să taxeze companiile pentru cheltuieli militare

Rusia a rămas în pană de bani: Kremlinul vrea să taxeze companiile pentru cheltuieli militare

La Moscova se discută introducerea, în săptămânile următoare, a unei „contribuţii voluntare unice” de către companii care să fie donată la bugetul federal puternic afectat de cheltuielile pentru intervenţia militară în Ucraina.

„Ne aşteptăm ca această contribuţie să fie în jur de 300 de miliarde de ruble sau 3,8 miliarde de euro la cursul de schimb actual”, a declarat astăzi ministrul rus de Finanţe, Anton Siluanov, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24.

Ministrul a refuzat să ofere mecanismul exact care va fi puse în aplicare, susţinând că sunt încă „în discuţii cu companiile”, dar a menţionat că o astfel de contribuţie va „finanţa programe guvernamentale” în faţa „cheltuielilor în creştere”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici