Rusia a suspendat alimentarea cu petrol a rafinăriilor din Belarus

Rusia a suspendat alimentarea cu petrol a rafinăriilor din Belarus, după ce autorităţile de la Moscova şi cele de la Minsk nu au reuşit să ajungă la un acord în privinţa preţului, însă situaţia nu a afectat trasporturile de ţiţei către Germania şi Polonia, potrivit unor traderi.

26 afișări
Imaginea articolului Rusia a suspendat alimentarea cu petrol a rafinăriilor din Belarus

Rusia a suspendat alimentarea cu petrol a rafinăriilor din Belarus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exporturile au fost suspendate pe 1 ianuarie, însă două rafinării, Naftan şi Mozyr, au suficiente rezerve de petrol pentru a continua să funcţioneze în această săptămână, au afirmat traderii.

Autorităţile de la Minsk au ameninţat că vor majora taxele de tranzit pentru exporturile ruseşti de petrol spre Germania şi Polonia cu până la 45 de dolari pe tonă, ca răspuns la solicitarea Rusiei ca Belarus să plătească taxe complete pentru ţiţeiul utilizat de rafinării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici