Rusia intenţionează să lanseze un nou program de privatizare

Rusia intenţionează să lanseze un nou program de privatizare, odată cu ieşirea ţării din cea mai gravă criză economică începând cu anii 1990, a declarat, miercuri, vicepremierul Igor Shuvalov.

15 afișări
Imaginea articolului Rusia intenţionează să lanseze un nou program de privatizare

Rusia intenţionează să lanseze un nou program de privatizare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu şi colegii mei considerăm că am ajuns într-o etapă în care este nevoie de lansarea unui nou program structural de privatizare", a spus Şuvalov într-un discurs susţinut în faţa Parlamentului rus.

Vânzarea activelor statului este un proces controversat în Rusia, după ce privatizările din anii 1990 au oferit controlul asupra celor mai mari companii din sectorul materiilor prime unui număr restrâns de persoane, denumite oligarhi.

Statul controlează circa 60% din economia Rusiei, care generează anual venituri de 1.300 de miliarde de dolari, potrivit analiştilor, iar această situaţie afectează dezvoltarea.

Vicepremierul Shuvalov este responsabil cu supravegherea programului de alocare a resurselor valutare ale statului, de circa 470 de miliarde de dolari, pentru combaterea efectelor crizei.

Economia Rusiei se va contracta cu 8,5% în 2009, potrivit estimărilor, cel mai mare declin de la mijlocul anilor 1990.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici