Scăderea tranzacţiilor imobiliare, evidenţiată în datele Uniunii Notarilor

Datele furnizate de Uniunea Notarilor arată o scădere constantă a numărului de tranzacţii imobiliare în 2008, comparativ cu anul trecut, a declarat, luni, preşedintele Institutului Naţional de Statictică (INS), Vergil Voineagu.

17 afișări
Imaginea articolului Scăderea tranzacţiilor imobiliare, evidenţiată în datele Uniunii Notarilor

Scăderea tranzacţiilor imobiliare, evidenţiată în datele Uniunii Notarilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Statistica arată că piaţa imobiliară marchează un recul faţă de sfârşitul anului 2007, dar nu foarte semnificativ", a spus Voineagu.

Potrivit oficialului INS, statistica furnizată de Uniunea Notarilor Publici indică pentru luna octombrie un număr de 41.772 tranzacţii, în scădere cu 20% faţă de totalul din luna corespunzătoare a anului trecut, când s-au înregistrat 52.647 de transferuri.

Reprezentanţii INS spun că deşi notarii furnizează deja date privind operaţiunile din piaţa imobiliară, un indice al pieţei nu va putea fi calculat mai devreme de 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici