Schneider, Ford: Noua formă a contractului Ford - Guvern va fi semnată în cursul lunii aprilie

Noua formă a contractului dintre Ford şi Guvernul României va fi semnată în cursul lunii aprilie, a declarat luni, la Geneva, Wolfgang Schneider, vicepreşedinte al Ford Europa.

5 afișări

În luna august, Ford a convenit cu reprezentanţii AVAS să amâne finalizarea investiţiilor, prevăzute în contractul de privatizare, la uzina de la Craiova pentru anul 2013, iar producătorul auto nu trebuie să plătească penalităţile prevăzute în contract.

Schneider a declarat, luni, la Salonul Auto de la Geneva, că Ford îşi menţine angajamentele privind România şi, în plus, după 2012, vor urma o serie de investiţii pe termen lung, care ar putea cumula un miliard de euro.

Potrivit înţelegerii dintre AVAS şi Ford din luna august, la uzina din Craiova vor fi instalate în 2013 capacităţi de producţie necesare fabricării a 350.000 de unităţi pe an. Aproximativ 80% din producţia de la Craiova va fi exportată.

Ford Motor a achiziţionat în septembrie 2007 un pachet reprezentând 72,4% din acţiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.

Potrivit contractului, Ford România trebuia să ajungă într-un interval de patru ani, până în septembrie 2011, la un volum de producţie de peste 250.000 unităţi, în caz contrar compania americană urmând să plătească statului daune de până la 25% din valoarea achiziţiei Automobile Craiova. Nivelul sancţiunilor ar fi scăzut, conform contractului, la 10% din valoarea contractului la o producţie între 200.000 şi 225.000 de vehicule şi la 5% dacă se vor construi între 225.000 şi 250.000 unităţi.

Ford a prezentat, luni, la Geneva, monovolumul de clasă mică B-Max, model care va fi produs exclusiv în România, la fabrica de la Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici