Şeful SGG: Retrocedarea castelului Bran nu este nelegală

Retrocedarea castelului Bran este legală deoarece alţi moştenitori au renunţat la acest imobil prin acte notariale, iar trecerea în proprietate privată a imobilului nu este neconstituţională, a declarat, miercuri, secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, care a redactat o notă pe această temă

2 afișări
Imaginea articolului Şeful SGG: Retrocedarea castelului Bran nu este nelegală

Şeful SGG: Retrocedarea castelului Bran nu este nelegală

În privinţa despăgubirilor, Bolojan a arătat că aceasta face obiectul discuţiilor dintre Consiliul Judeţean Braşov şi moştenitori.

Secretarul general al Guvernului a precizat că va trimite deputaţilor un raport pe această temă.

Moştenirea castelului este subiect de dispută în justiţie. Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat la finele lunii septembrie că doar instanţa de judecată poate stabili dacă retrocedarea Castelului Bran este ilegală, după ce deputaţii au adoptat raportul subcomisiei de anchetă, care stabileşte că restituirea acestuia nu s-a făcut către toate persoanele îndreptăţite, iar actele prin care s-a făcut retrocedarea sunt lovite de nulitate absolută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici