Sindicatele vor să-i dea în judecată pe premier şi pe şeful ANRE pentru preţurile la energie

Federaţia Meridian intenţionează să-i dea în judecată pe prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu şi pe preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare a Energiei (ANRE), Gergely Olosz, dacă aceştia aprobă preţuri diferenţiate la energie în cele opt regiuni de dezvoltare din România.

1 afișare
Imaginea articolului Sindicatele vor să-i dea în judecată pe premier şi pe şeful ANRE pentru preţurile la energie

Sindicatele vor să-i dea în judecată pe premier şi pe şeful ANRE pentru preţurile la energie

"Decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare a Energiei (ANRE) de a promova preţuri diferenţiate pe cele opt regiuni de dezvoltare din România va declanşa o polarizare economică şi socială cu efecte greu de prevăzut şi gestionat de către actualul Executiv", potrivit unui comunicat al Federaţiei Meridian, remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Sindicatele solicită Executivului şi ANRE să renunţe imediat la promovarea unei astfel de decizii şi să ia măsuri atât în planul legislativ primar cât şi secundar, în vederea asigurării unui preţ unic la nivel naţional precum şi accesul populaţiei în mod nediscriminatoriu la energia ieftină.

În cazul în care se va promova această decizie, Federaţia Meridian ameninţă că va acţiona în instanţă atât pe prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu, cât şi pe preşedintele ANRE, pentru anularea acesteia.

Această decizie va determina o creştere şi mai mare a preţurilor în zonele sărace, afectând şi mai mult dezvoltarea economică şi socială a acestora, spun sindicaliştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici