Situaţia de urgenţă din energie, ridicată

Premierul Emil Boc a semnat decizia prin care se constată încetarea situaţiei de urgenţă în asigurarea siguranţei aprovizionării cu gaze naturale, decizie publicată în Monitorul Oficial la o zi de la solicitarea formulată de către PNL.

15 afișări
Imaginea articolului Situaţia de urgenţă din energie, ridicată

Situaţia de urgenţă din energie, ridicată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul preşedinte AVAS Teodor Atanasiu a arătat, luni, că PNL îi cere premeirului Boc să emită decizia de ridicare a stării de urgenţă în sectorul energetic, care permitea achiziţionarea de păcură şi cărbune fără licitaţii şi prin întrebuinţare directă.

Deputatul PNL a subliniat că, deşi Boc s-a grăbit ca premier "să-şi exercite atribuţiile de serviciu şi să emită pe data de 9 ianuarie decizia de declarare a situaţiei de urgenţă în asigurarea siguranţei aprovizionării cu gaze naturale, de atunci şi până acum, deşi ministrul Economiei, domnul Videanu, a declarat pe 21 ianuarie că, odată cu reluarea furnizării de gaze din Federaţia Rusă către România, se ridică această situaţie de urgenţă, nici până astăzi nu a apărut decizia primului-ministru care să fie publicată în Monitorul Oficial şi care să reglementeze această situaţie".

El a subliniat că, din punct de vedere legal, România se află la această oră "în situaţie de urgenţă în sistemul energetic" şi "contractările de păcură şi cărbune pot continua în sistem netransparent şi neconcurenţial, respectiv fără licitaţii şi prin încredinţări directe".

Citeşte şi:

Videanu: Importul de gaze a fost reluat miercuri

Situaţie de urgenţă în sistemul energetic

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici