Skoda va trece la săptămâna de lucru de patru zile

Constructorul ceh de autovehicule Skoda Auto, parte a grupului Volkswagen, a anunţat, vineri, că va trece la săptămâna de lucru de patru zile, în perioada ianuarie-iunie 2009, ca urmare a cererii scăzute pe piaţa auto mondială.

18 afișări
Imaginea articolului Skoda va trece la săptămâna de lucru de patru zile

Skoda va trece la săptămâna de lucru de patru zile

"Această decizie a fost adoptată după o scădere a cererii, în special pe pieţele importante din Europa de Vest", a spus purtătorul de cuvânt al Skoda Auto, Jaroslav Cerny.

Potrivit acestuia, decizia a fost adoptată joi seara, în urma unei întâlniri a conducerii cu reprezentanţii sindicatelor.

Angajaţii companiei cehe vor fi plătiţi în zilele libere cu 75% din salariu, a adăugat Cerny.

În plus, Skoda va opri producţia în perioada 18 decembrie-12 ianuarie.

"În opinia mea, o limitare a producţiei este întotdeauna mai bună decât concedierile. Situaţia este desigur o reacţie la situaţia de pe pieţele occidentale", a comentat directorul Aociaţiei Industriei Auto (SAP), Antonin Sipek.

SAP a anunţat, miercuri, că industria auto din Cehia va concedia în lunile următoare 13.550 de angajaţi, întrucât furnizorii de piese sunt grav afectaţi de recesiunea economică din zona euro.

Citeşte şi:

Skoda ar putea reduce numărul locurilor de muncă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici