Softul Android va deveni în 2011 principala platformă pentru smartphone în Europa de Vest

Softul Android produs de Google va deveni în 2011 principala platformă pentru aparatele smartphone în Europa de Vest, devansând Symbian al Nokia, potrivit companiei de cercetare a pieţei IDC, transmite Bloomberg.

110 afișări
Imaginea articolului Softul Android va deveni în 2011 principala platformă pentru smartphone în Europa de Vest

Softul Android va deveni în 2011 principala platformă pentru smartphone în Europa de Vest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În trimestrul al treilea, telefoanele cu soft Android au reprezentat 23% din livrările din Europa Occidentală, fiind devansate de aparatele dotate cu platforme Symbian (Nokia) şi iPhone (Apple), a declarat Francisco Jeronimo, analist la IDC.

Jeronimo consideră că Android va devansa Symbian şi iPhone în regiune. El a arătat că Android este deja pe locul al doilea la nivel mondial, după Symbian.

Vânzările la nouă luni de aparate prevăzute cu Android, în vestul Europei, au fost conduse de HTC Corp, cu 39% din livrări, urmată de Sony Ericsson Mobile Communications cu 27% şi Samsung Electronics cu 14%.

Şi livrările Samsung sunt în creştere, după lansarea telefonului Galaxy S în al doilea semestru.

"IPhone a fost anul trecut cel mai căutat telefon, iar acum oamenii caută ceva diferit", a spus Jeronimo.

El a explicat că Galaxy S oferă aceleaşi funcţii şi aplicaţii ca iPhone, dar la un preţ mai mic, a arătat el.

Nokia a lansat la sfârşitul trimestrului al treilea telefonul N8, cu ecran digital şi soft Symbian îmbunătăţit, pentru a concura cu iPhone şi Android.

Sony Ericsson şi alte companii care au vândut aparate smartphone cu soft Symbian au prevăzut noile modele cu platforma Android şi au lăsatNokia controul asupra Symbian.

Vânzările de aparate smartphone vor reprezenta 49% din livrările de telefoane mobile în Europa Occidentală, în 2011, în creştere cu 35% faţă de nivelul estimat pentru acest an, a spus Jeronimo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici