Sorin Minea a devenit acţionar majoritar al Angst

Sorin Minea, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români din piaţa mezelurilor, a preluat 60% din participaţia deţinută în cadrul Angst de partenerul său elveţian care a dat şi numele ccompaniei, Urs Angst, scrie Ziarul Financiar în ediţia de miercuri.

162 afișări
Imaginea articolului Sorin Minea a devenit acţionar majoritar al Angst

Sorin Minea a devenit acţionar majoritar al Angst (Imagine: Sorin Florea/Mediafax Foto)

Prin această mutare, Minea devine acţionar majoritar al companiei, cu afaceri de peste 50 milioane euro şi o reţea de 22 de magazine.

"Eu şi Urs Angst suntem prieteni de foarte mult timp. El are şi alte afaceri şi mi-a predat o parte din acţiunile din Angst. Cu toate acestea, familia Angst nu va ieşi complet din business", a declarat Sorin Minea, preşedintele şi acţionarul Angst, pentru Ziarul Financiar.

În urma acestei schimbări, Minea deţine în nume propriu 60% din acţiunile Angst, faţă de aproape 15% cât avea anterior, restul de acţiuni fiind împărţite egal între soţiile celor doi fondatori, Ludmila Minea şi Martha Angst, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Urs Angst nu mai face parte din acţionariatul Angst, potrivit aceleiaşi surse.

Minea nu a dezvăluit valoarea tranzacţiei, dar susţine că anul trecut activele companiei au fost evaluate la 20-22 de milioane de euro, în timp valoarea investiţiilor realizate de familia Angst în cadrul producătorului de mezeluri se ridică la aproximativ zece milioane de euro.

Minea declara la finalul anului trecut că intenţionează să preia pachetul majoritar de acţiuni al Angst, negocierile fiind avansate la acel moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici