Soros: Franţa şi Germania vor "ruinarea" industriei de servicii financiare din Londra

Franţa şi Germania vor să vadă "ruinată" industria de servicii financiare din Londra, a declarat miliardarul american George Soros, prezent la o conferinţă în capitala britanică, transmite Bloomberg.

18 afișări
Imaginea articolului Soros: Franţa şi Germania vor "ruinarea" industriei de servicii financiare din Londra

Soros: Franţa şi Germania vor "ruinarea" industriei de servicii financiare din Londra

"Există un curent de gândire în Europa continentală care ar vrea să ţină în frâu Londra şi s-o vadă ruinată. Există această alianţă franco-germană, aproape am spus conspiraţie, o alianţă sau o poziţie comună", a spus Soros, care a contribuit la ieşirea Marii Britanii din mecanismul ratelor de schimb în 1992.

Uniunea Europeană analizează propuneri criticate de sectorul financiar din Marea Britanie, care subminează competitivitatea Londrei ca centru financiar la nivel mondial.

Franţa şi Marea Britanie au fost divizate şi de numirea, la 27 noiembrie, a francezului Michel Barnier, un aliat al preşedintelui Nicolas Sarkozy, în poziţia de comisar pentru servicii financiare al Uniunii Europene.

În 1992, Soros şi alţi investitori au contribuit la ieşirea Marii Britanii din mecanismul ratelor de schimb, prin deprecierea lirei sterline, subminând credibilitatea guvernului conservator de la acea vreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici