Şova: Studii de fezabilitate pentru Sibiu-Piteşti şi Sibiu-Braşov, publicate miercuri sau joi pe SEAP

Studiile de fezabilitate pentru autostrăzile Sibiu - Piteşti şi Sibiu - Braşov vor fi publicate miercuri sau joi pe SEAP, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor, Dan Şova, citat de corespondentul MEDIAFAX.

267 afișări
Imaginea articolului Şova: Studii de fezabilitate pentru Sibiu-Piteşti şi Sibiu-Braşov, publicate miercuri sau joi pe SEAP

Şova:Studii de fezabilitate pentru Sibiu-Piteşti şi Sibiu-Braşov, publicate miercuri sau joi pe SEAP

Ministrul Dan Şova a declarat, într-o conferinţă de presă la Mediaş, că "Sibiul este conceput ca un nod de autostrăzi".

"Vor trece pe aici Coridorul IV, drumul spre Piteşti, autostrada spre Braşov şi autostrada Transilvania care vine la Sebeş. Toate obiectivele sunt în curs de realizare. La Turda, mâine (sâmbătă - n.r.) vom da ordinele de începere a lucrărilor, chiar la Primăria Turda", a declarat Şova.

Întrebat ce se întâmplă cu autostrăzile Sibiu - Piteşti şi Sibiu - Braşov, Şova a afirmat că săptămâna viitoare vor fi publicate pe SEAP studiile de fezabilitate.

"Pentru Sibiu- Piteşti şi Sibiu-Braşov, colegii de la CNADNR au propus luni, eu zic miercuri, joi, săptămâna viitoare, cel mai târziu, studiile de fezabilitate vor fi şi ele suite pe SEAP. Deci vor începe să curgă cele 43 de zile pentru ofertă", a afirmat Şova.

Potrivit acestuia, astfel s-a ajuns la "aproape jumătate din memorandumul care a fost prezentat în Guvern în legătură cu absorţia de fonduri europene”.

"În felul acesta ne asumăm aproape jumătate din memorandumul care a fost prezentat în Guvern în legătură cu absorţia de fonduri europene, publicând studiile de fezabilitate, pentru 1.795 de kilometri de autostradă", a spus ministrul.

În martie, ministrul Transporturilor publica o postare pe blog referitoare la autostrada Sibiu - Piteşti, noul termen avansat de acesta pentru startul lucrărilor fiind începutul anului 2017, după ce anterior informase că proiectul ar putea fi lansat cel mai devreme în martie 2016.

Potrivit strategiei propuse de Guvern pentru construcţia de autostrăzi, făcută publică la finalul anului trecut, finalizarea autostrăzii Sibiu - Piteşti are ca termen anul 2022.

CNADNR vrea să finalizeze 93,1 kilometri de autostradă în acest an, având la dispoziţie un buget de 2,65 miliarde lei, mai mic cu 1,1 miliarde lei faţă de anul trecut, iar în 2015 estimează că vor fi construiţi 194,8 kilometri, bugetul prognozat în acest scop ridicându-se la 3,96 miliarde lei.

Anul trecut, CNADNR a avut un buget de 3,76 miliarde lei pentru autostrăzi şi a inaugurat 116 kilometri, respectiv tronsonul Simeria - Orăştie (18 km), trei loturi pe Orăştie-Sibiu (60,5 kilometri) şi primul tronson al Lugoj - Deva (27,4 de kilometri, plus un drum de legătură la regim de autostradă de 10,5 km), reţeaua totală de autostrăzi a României însumând în prezent aproape 650 kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici