Sprijinul acordat energiilor verzi ar putea fi diminuat din nou

Trei senatori PSD propun ca Legea energiilor regenerabile să fie modificată astfel încât valoarea maximă a certificatelor verzi să fie redusă de la 55 de euro la 30 de euro, a declarat marţi directorul executiv al Asociaţiei pentru Energie Eoliană RWEA, Ionel David.

349 afișări
Imaginea articolului Sprijinul acordat energiilor verzi ar putea fi diminuat din nou

Sprijinul acordat energiilor verzi ar putea fi diminuat din nou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre cei trei senatori este Gabriela Firea, a spus David într-o conferinţă.

În prezent, legislaţia prevede că un certificat verde se tranzacţionează la valori cuprinse între 27 şi 55 de euro.

Certificatele verzi sunt acordate de stat producătorilor de energie regenerabilă pentru fiecare MWh produs şi livrat consumatorilor.

Aprobarea propunerii celor trei senatori ar însemna încă o diminuare a sprijinului statului pentru energia verde, după ce anul trecut Guvernul a decis că un anumit număr de certificate verzi vor fi acordate companiilor cu o întârziere de trei ani. La 1 ianuarie a intrat în vigoare o altă scădere a acestui sprijin, respectiv diminuarea numărului de certificate verzi acordate producătorilor de energie alternativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici