Startup-ul UiPath, cu origini româneşti, a obţinut o nouă finanţare. La cât este evaluată firma

UiPath, start-up fondat în România de Daniel Dines, companie care a ajuns unul dintre liderii globali ai industriei de roboţi software, a închis luni o rundă de finanţare de 750 de milioane de dolari, care evaluează firma la 35 de miliarde de dolari.

448 afișări
Imaginea articolului Startup-ul UiPath, cu origini româneşti, a obţinut o nouă finanţare. La cât este evaluată firma

Startup-ul UiPath, cu origini româneşti, a obţinut o nouă finanţare. La cât este evaluată firma

Runda a fost condusă de investitorii Alkeon Capital şi Coatue, iar alţi investitori sunt Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global şi precum şi fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates, Inc.

Abhi Arun, Managing Partner la Alkeon Capital, a comentat: „Automatizarea a devenit un imperativ strategic care schimbă fundamental modul în care funcţionează organizaţiile. Suntem încântaţi să conducem această rundă de finanţare, precum şi să continuăm să facem echipă cu echipa UiPath în timpul unei faze importante pentru companie.”

Roboţii software sunt aplicaţii care înlocuiesc oamenii în realizarea activităţilor repetitive din birouri.

UiPath anunţa în luna decembrie că a depus actele pentru listarea la bursă în 2021. Compania aşteaptă aprobarea Comisiei pentru Valori Mobiliare (SEC) pentru a merge mai departe cu acest proces. „Dimensiunea şi preţul ofertei nu au fost încă stabilite“, au menţionat reprezentanţii UiPath.

CNBC anunţa în decembrie că firma avea venituri anuale de 360 de milioane de dolari şi 6.300 de clienţi, printre care Amazon, Bank of America şi Verizon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici