Statul ar putea renunţa la construcţia de locuinţe ANL prin credit ipotecar

Ministerul Dezvolării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor ar putea decide în viitor întreruperea construcţiei de locuinţe cu credit ipotecar prin Agenţia Naţională de Locuinţe, urmând să dezvolte proiecte de locuinţe convenabile, cu preţuri mai reduse decât cele ale pieţei.

1 afișare
Imaginea articolului Statul ar putea renunţa la construcţia de locuinţe ANL prin credit ipotecar

Borbely: Statul ar putea renunţa la construcţia de locuinţe ANL prin credit ipotecar

"Mă gândesc să renunţăm la construcţia de locuinţe cu credit ipotecar, deoarece nu este un proces foarte rentabil şi, în plus, sunt proiecte care dau foarte multă bătaie de cap, în principal din cauza problemelor legate de utilităţi sau exproprieri. Noi am început acest program în 1999, când creditul ipotecar nu exista, acum însă toată lumea poate accesa aceste credite şi nu mai suntem spectaculoşi", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Laszlo Borbely.

El a afirmat că, în perioada 2001-2007, ANL a construit circa 1.500 de apartamente, număr care nu reprezintă un grad mare de rentabilitate.

Potrivit lui Borbely, decizia de a renunţa la colaborarea cu ANL pe acest segment este încă în stadiu de proiect, intenţia ministerului fiind de a se concentra pe dezvoltarea construcţiilor de locuinţe convenabile, care să aibă preţuri sub preţul pieţei şi să fie cumpărate de persoane cu venituri mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici