Statul nu va mai primi bani de la E.ON Gaz pentru Distrigaz Nord

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) se află aproape de finalizarea calculului privind mecanismul de ajustare a preţului pentru privatizarea Distrigaz Nord, iar datele arată că preţul va rămâne cel stabilit prin contract, fără să fie necesare ajustări.

2 afișări

Vicepreşedintele AVAS Constantin Botez a declarat, marţi, în cadrul unui seminar pe teme energetice, că, potrivit ultimelor discuţii cu E.ON, sumele au fost echilibrate, astfel că statul nu va primi o altă sumă de la acţionarul majoritar, dar nici E.ON nu va obţine returnarea unor sume plătite statului.

Grupul german a plătit 125 milioane de euro pentru achiziţia a 30% din acţiunile Distrigaz Nord şi a participat cu 178 milioane de euro la majorarea capitalului, prin care a dobândit 51% din titluri.

În contract în care era impusă o condiţie privind mecanismul de ajustare a preţului în funcţie de raportul dintre situaţia financiară a companiei de la momentul semnării şi până la transferul dreptului de proprietate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici