SUA: Programele Fed adaugă 1.000 de miliarde de dolari la PIB

Programul Rezervei Federale (Fed) de achiziţie de instrumente financiare emise de stat şi de companii va adăuga aproximativ 1.000 de miliarde de dolari la Produsul Intern Brut (PIB) al SUA în următorii ani, a declarat vicepreşedintele instituţiei, Donald Kohn, citat de Bloomberg.

16 afișări
Imaginea articolului SUA: Programele Fed adaugă 1.000 de miliarde de dolari la PIB

SUA: Programele Fed adaugă 1.000 de miliarde de dolari la PIB (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsurile anunţate de Fed vor spori veniturile din taxe ale autorităţilor americane cu circa 175 de miliarde de dolari, a adăugat oficialul.

Fed are în desfăşurare un program de achiziţie de obligaţiuni emise de stat şi de companii cu fonduri de 300 de miliarde de dolari. Programul se va încheia în luna septembrie.

În plus, instituţia plănuieşte achiziţia de instrumente financiare garantate prin ipoteci în valoare de 1.250 de miliarde de dolari, la care se adaugă cumpărarea de obligaţiuni ale agenţiilor federale totalizând 200 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici