Subvenţii de 400-500 lei pentru înfiinţarea culturilor vegetale

Producătorii agricoli din sectorul vegetal vor beneficia de subvenţii cuprinse între 400 şi 500 lei pentru achiziţionarea motorinei, seminţelor şi îngrăşămintelor necesare înfiinţării culturilor de grâu, rapiţă şi alte produse în toamna acestui an.

11 afișări
Imaginea articolului Subvenţii de 400-500 lei pentru înfiinţarea culturilor vegetale

Producătorii agricoli primesc subvenţii de 400-500 lei pentru înfiinţarea culturilor vegetale

Suma totală alocată subvenţionării motorinei şi/sau biodieselului, seminţelor certificate, pesticidelor şi îngrăşămintelor necesare culturilor din toamnă se ridică la 1,32 miliarde lei.

Pentru un hectar de grâu va fi acordată o subvenţie de 500 lei, pentru un hectar de rapiţă vor fi plătite 400 lei, iar pentru alte culturi vor fi alocate 450 lei. Suprafaţă acoperită este de două milioane hectare de grâu, 400.000 hectare rapiţă şi 350.000 hectare de alte clturi.

Sprijinul financiar va fi acordat până la 30 septembrie, prin atribuirea gratuită de bonuri valorice nominale, conform unei hotărâri aprobată, miercuri, de Guvern.

Subvenţiile vor fi acordate doar pentru culturile asigurate şi lucrate cu tehnologii moderne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici