Surse: Societe Generale vrea să închidă până la 400 de sucursale din Franţa până în 2020

Societe Generale, a treia mare bancă listată din Franţa în funcţie de active, intenţionează să închidă până la 400 de sucursale în Franţa până în 2020, respectiv circa 20% din numărul total al unităţilor din ţară, potrivit unor surse sindicale citate marţi de publicaţia Les Echos.

210 afișări
Imaginea articolului Surse: Societe Generale vrea să închidă până la 400 de sucursale din Franţa până în 2020

Surse: Societe Generale vrea să închidă până la 400 de sucursale din Franţa până în 2020 (Imagine: AFP)

Banca vrea să restrângă reţeaua de sucursale pentru că clienţii preferă operaţiunile bancare pe Internet şi folosesc mai degrabă bancomatele decât serviciile prin unităţile bancare.

Un purtător de cuvânt al Societe Generale a confirmat planul de a închide o parte din unităţile bancare, dar nu a confirmat numărul acestora.

Societe Generale, proprietarul BRD, a înregistrat în trimestrul al doilea un profit peste aşteptări, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1,35 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici