Tabără: România poate acoperi necesarul de consum din producţia proprie; sunt adversar al importului

România poate acoperi necesarul de consum din producţia agricolă şi poate să şi exporte, a spus vineri, la Timişoara, la seminarul Mediafax talks about Romanian Agriculture, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, care s-a declarat un adversar al importurilor.

35 afișări
Imaginea articolului Tabără: România poate acoperi necesarul de consum din producţia proprie; sunt adversar al importului

Tabără: România poate acoperi necesarul de consum din producţia proprie; sunt adversar al importului (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

El a adăugat că la creşterea păsărilor, de exemplu, România nu ar trebui să importe niciun kilogram de carne, ba mai mult, există şi potenţial de export.

"Sunt un adversar al importurilor", a afirmat ministrul de resort.

Tabără a adus în discuţie şi problema sprijinului financiar pentru bovine, care este în curs de soluţionare.

"La acest capitol însă există dificultăţi legate de numărul de capete de animale existente", a spus Tabără.

De asemenea, ministrul a adăugat că, dacă instituţia pe care o conduce ar primi circa 300 milioane de lei, ar putea rezolva subvenţiile la porci si la pasăre.

Totodată, ministrul vrea acorde stimulente tinerilor ca să lucreze în agricultură. El crede că valorificarea măsurii 112 privind instalarea tinerilor fermieri din Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) este foarte mult întârziată.

"Avem peste 1,2 milioane de hectare deţinute de fermieri care au peste 70 de ani", a afirmat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici