Tăriceanu: Redevenţele la ape minerale, petrol, gaze şi cărbune vor fie majorate

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, după şedinţa Executivului, că se ia în calcul majorarea redevenţelor pe care trebuie să le plătească companiile care exploatează resursele minerale, precizând că nivelul acestor venituri la stat este "ridicol" şi neschimbat de zece ani.

2 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Redevenţele la ape minerale, petrol, gaze şi cărbune vor fie majorate

Tăriceanu: Redevenţele la ape minerale, petrol, gaze şi cărbune vor fie majorate

"Astăzi (miercuri-n.r.) am discutat despre o modificare a nivelului redevenţelor pentru resursele naturale care înseamnă ape minerale, petrol, gaze, cărbune care sunt la nivelul de acum 10 ani. Atunci au fost fixate şi nu au mai fost modificate. Şi a venit Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale cu o propunere care a fost numai discutată, urmează să o fundamentăm în perioada următoare", a spus Tăriceanu.

El a precizat că trebuie luată în calcul această majorarea redevenţelor pe care le plătesc statului companiile care exploatează resursele naturale.

"Ce trebuie să facem? Nu este o filozofie. Trebuie să punem nivelul aceste redevenţe de la nivelul ridicol la care este acum, la unul care se practică peste tot în Europa", a explicat şeful Guvernului.

Tăriceanu a mai precizat că se poate lua în calcul chiar dublarea anumitor redevenţe dar aceasta ar trebui să nu "sperie" pe nimeni având în vedere că nivelul acestora este foarte mic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici