Tariful de sistem perceput de Transelectrica a crescut

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat majorarea cu 5,4%, începând cu 1 iulie, a tarifului de sistem perceput de operatorul sistemului energetic Transelectrica, la 18,62 lei/MWh, faţă de nivelul de 17,66 lei/MWh din luna ianuarie a acestui an.

28 afișări
Imaginea articolului Tariful de sistem perceput de Transelectrica a crescut

Tariful de sistem perceput de Transelectrica a crescut

"Tarifele vor fi valabile începând de marţi, 1 iulie, şi asigură companiei resursele necesare pentru reabilitarea, în continuare, a reţelei de transport şi pentru îmbunătăţirea capacităţii de
interconexiune cu ţările vecine", se arată într-un raport al Transelectrica, transmis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti.

Creşterea tarifului pentru serviciile tehnologice de sistem a fost cauzată de majorarea preţului de producţie a energiei în centralele în cogenerare (producţie simultană de electricitate şi căldură) şi de avansul valorii achiziţiei rezervei de reglaj.

"Aceste modificări duc la creşterea tarifului pentru serviciul tehnologic de sistem de la 16,84 lei/MWh la 17,80 lei/MWh şi implicit a tarifului pentru serviciul de sistem de la 17,66 lei/MWh la
18,62 lei/MWh", se arată în raport.

ANRE a menţinut tariful mediu de transport al energiei, la 15,33 lei/MWh, fără TVA.

Totodată, valorile tarifului pentru servicii funcţionale de sistem şi pentru serviciile prestate de operatorul de pieţe centralizate (OPCOM) participanţilor la aceste pieţe au rămas neschimbate.

Pentru acoperirea consumului propriu tehnologic al Transelectrica ANRE a aprobat un preţ reglementat al energiei achiziţionată de la Electrocentrale Deva de 201,62 lei/MWh, fără TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici