Taxă de autostradă pentru A1 şi A2

Taxa de autostradă pentru tronsoanele Bucureşti- Piteşti (A1) şi Bucureşti - Constanţa (A2) va fi introdusă anul viitor, însă valoarea acesteia nu se cunoaşte încă, a declarat, joi, directorul adjunct de proiecte din cadrul Companiei de Drumuri, Dorin Debucean.

3 afișări
Imaginea articolului Taxă de autostradă pentru A1 şi A2

Taxa de autostradă pentru A1 şi A2 va fi introdusă anul viitor

"Taxarea ar putea fi făcută din 50 în 50 de kilometri, urmând să fie instalate aparate de taxat la fiecare nod rutier. În prezent, compania britanică Atkins realizează o evaluare a traficului şi a resurselor necesare întreţinerii autostrăzii A2, în funcţie de care va fi stabilit cuantumul taxei. Ulterior, va fi analizată şi situaţia autostrăzii Bucureşti-Piteşti", a spus Debucean, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că cel mai probabil taxarea de pe cele două autostrăzi va fi concesionată unor firme private.

De asemenea, în 2008, vor fi finalizate primele spaţii de servicii şi vor fi amenajate primele benzinării adiacente autostrăzii A2, terenurile aferente construcţiilor urmând să fie concesioante pe o perioadă de cel puţin 49 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici