Teodorovici îi dă ordine şefului ANAF: Luni dimineaţa vreau să văd pe birou ordinul care schimbă lucrurile la taxa auto/ Dacă aud că se mai folosesc ştampile în administraţie, merg acolo şi arunc hârtiile în stradă

Preşedinte ANAF are trermen până luni la ora 9.00 să redacteze un ordin care să debirocratizeze şi să simplifice plata taxei auto către beneficiari, anunţă Eugen Teodorovici, citat de corespondentul MEDIAFAX.

14028 afișări
Imaginea articolului Teodorovici îi dă ordine şefului ANAF: Luni dimineaţa vreau să văd pe birou ordinul care schimbă lucrurile la taxa auto/ Dacă aud că se mai folosesc ştampile în administraţie, merg acolo şi arunc hârtiile în stradă

Teodorovici îi dă ordine şefului ANAF: Luni dimineaţa vreau să văd pe birou ordinul care schimbă lucrurile la taxa auto/ Dacă aud că se mai folosesc ştampile în administraţie, merg acolo şi arunc hârtiile în stradă

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a cerut public preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ionuţ Mişa, să redacteze un ordin care să simplifice plata taxei auto către beneficiari, după ce a aflat în urma unei vizite oficiale la Administraţia Finaciară cât este de complicat ca o cerere depusă pentru restituirea taxei auto să ajungă la plată.

“Vreau să dau un mesaj către conducerea ANAF de la Bucureşti. Vorbeam cu colegii de la Fisc legat de acea declaraţie pentru taxa auto. Am aflat, din păcate, că e nevoie de un dosar gros pentru această rambursare de taxă auto şi am zis aşa: eu am dat un ordin şi am spus modelul de cerere este în formatul respectiv, în care omul îşi trece numărul CNP, maşina, seria sau ce pune el acolo. Pe baza acelei cereri, omul vine la ghişeu, eu la ghişeu intru frumos în sistemul meu - şi îl rog pe domnul preşedinte Mişa de la Fisc să mă urmărească, că luni dimineaţă la ora 9.00 vreau să văd pe birou ordinul care schimbă lucrurile cum spun eu acum, cu cererea la ghişeu, funcţionarul de la Fisc introduce frumos în sistem CNP-ul, vede că persoana respectivă a cumpărat în anul cutare maşina cutare, că a plătit taxa auto respectivă. El trebuie să aibă o formulă de calcul a dobânzilor. El dă print la document, îl pune omului în faţă să verifice datele că sunt corecte, vede care e suma - principală şi dobânda, semnează frumos de primire, merge frumos apoi la ghişeul alăturat sau la Trezorerie şi îşi ia banii. Nu documente, nu control preventiv-financiar! Când omul a plătit banii la stat, nu a făcut nimeni control prealabil. A plătit taxa şi noi trebuie să dăm banii înapoi. Trebuie o cerere, o foaie şi tu vii cu dosare?! Domnul preşedinte Mişa are weekend-ul la dispoziţie. De marţi încolo se vor schimba lucrurile” a declarat vineri la Bistriţa Eugen Teodorovici.

Ministrul a explicat că noile modificări se vor aplica numai celor care vin de acum înainte să depună solicitări de restituire a taxei auto.

Teodorovici: Dacă aud că se mai folosesc ştampile, merg acolo şi arunc hârtiile în stradă

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spune că dacă mai aude despre situaţii în care în administraţie se folosesc ştampile, merge la faţa locului şi arunc hârtiile în stradă, iar şefii vor fi demişi, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Teodorovici a spus vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că sistemul este foarte refractar la schimbare, iar oamenii din administraţie nu vor să schimbe lucrurile.

El a cerut dovezi clare cu angajaţi de la Fisc care refuză să pună în pratică ordinul prin care a fost eliminată obligativitatea folosirii de ştampile pe diferite documente.

Nu vreau să vă încurajez să faceţi anumite filmuleţe, dar am dat un mesaj: acolo unde astfel de lucruri există şi mi se dovedesc că se întâmplă, persoanele de acolo pleacă în două secunde acasă. Am mai spus-o. Nu pot să alerg în toată ţara, dar este o ordonanţă de urgenţă dată de mine în 2015 şi asta spune că nu se mai cere niciun fel de ştampilă pe niciun fel de document. Sistemul este foarte refractar la schimbare (...), oamenii din administraţie nu vor să schimbe lucrurile din alte motive faţă de ale noastre. Ei nu vor să schimbe nimic. Eu, de asta spun tot timpul: folosiţi-mă, daţi-mi o problemă şi încerc să o soluţionez. Un mesaj pentru colegii mei din ţară: dacă dă naiba, pe româneşte, să văd astfel de situaţii, intru peste el şi efectiv le arunc hârtiile în stradă, efectiv şefii de acolo pleacă, fără niciun fel de discuţii”, a spus Teodorovici.

Declaraţiile vin după ce ministrul a fost sesizat de jurnalişti că la Trezoririe nu se aplică ordinul său din 2015 prin care s-a eliminat obligativitatea folosirii ştampilelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici