Tichetele de vacanţă ar putea aduce o creştere de 15% a turismului

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) estimează o creştere cu 15% a turismului intern în acest an, în cazul în care tichetele de vacanţă vor putea fi utilizate la randament maxim, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al ANAT, Traian Bădulescu.

18 afișări
Imaginea articolului Tichetele de vacanţă ar putea aduce o creştere de 15% a turismului

Tichetele de vacanţă ar putea aduce o creştere de 15% a turismului (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

El a adăugat că, în privinţa turismului balnear şi de spa, 2009 este primul an în care agenţiile de turism observă o tendinţă către prevenire şi refacere, şi nu neapărat către tratament.

Totodată, media de vârstă a clienţilor staţiunilor balneare a scăzut considerabil, iar preferinţele lor sunt orientate către hoteluri modernizate, de trei şi patru stele.

Potrivit ANAT, în această vară, din România vor fi operate săptămânal 93 de curse charter, dintre care 40 spre Turcia, 27 către Grecia, zece spre Spania, patru spre Tunisia, patru către Egipt, precum şi cinci zboruri către Cipru şi câte unul spre Italia, Franţa şi Portugalia.

Pentru 2009, ANAT estimează o staţionare a turismului de outgoing şi o scădere a incoming-ului faţă de anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici