Tinerii şi veteranii, "chemaţi la datorie" în 2023. Noutăţi despre cel mai popular joc video de război

Noul Call of Duty de la Activision Blizzard Inc. din acest an va fi o continuare a jocului Modern Warfare II din 2022. Este o întorsătură surprinzătoare a francizei profitabile de jocuri video, care în ultimii 20 ani, a lansat un joc complet nou în fiecare toamnă.

3492 afișări
Imaginea articolului Tinerii şi veteranii, "chemaţi la datorie" în 2023. Noutăţi despre cel mai popular joc video de război

Activision

Scopul Activision este ca noul Call of Duty să se simtă ca o lansare de sine stătătoare, la preţ complet şi, de asemenea, o expansiune la  Modern Warfare II. 

Planul actual este ca jocul să transfere hărţi şi moduri din shooter-ul de anul trecut, au declarat angajaţi ai companiei sub anonimat, deşi au avertizat că planurile se pot schimba din nou până la lansarea din această toamnă.

Activision a făcut mai multe modificări în programul blockbuster-ului, după ce intrarea în serie din 2021 nu a îndeplinit aşteptările, făcându-i pe unii directori să creadă că introduc noi versiuni prea repede.

Call of Duty, care a generat venituri de peste 31 de miliarde de dolari, este dezvoltat de o serie de studiouri de jocuri deţinute de Activision, inclusiv Infinity Ward, Treyarch şi Sledgehammer Games. De obicei, unul dintre cei trei preia dezvoltarea unui nou joc Call of Duty la fiecare an.

Infinity Ward este responsabil pentru  sub-seria Modern Warfare , plasată în zilele noastre, în timp ce Treyarch dezvoltă Black Ops , bazat pe evenimente istorice precum Războiul Rece, dar şi pe teme ştiinţifico-fantastice amplasate în viitor.

Sledgehammer a dezvoltat jocuri cu teme futuriste precum Call of Duty: Advanced Warfare, dar şi cu teme istorice, precum Call of Duty WW2 şi Vanguard. 

Dar la începutul anului 2022, compania a decis să amâne următorul mare joc Treyarch, împingând lansarea sa din 2023 până în 2024, a raportat Bloomberg.

Activision a declarat apoi că Sledgehammer că va dezvolta o „expansiune premium” pentru Modern Warfare II.

Modern Warfare II, care a fost lansat în octombrie, a devenit cel mai bine vândut joc video din 2022.

Expansiunea a fost planificată să fie mare, cu o campanie solo, dar şi cu mai multe hărţi multiplayer, iar în cele din urmă s-a transformat într-o lansare completă a jocului.

Noul joc Modern Warfare al lui Sledgehammer, al cărui titlu complet nu-i este cunoscut, dar care în mod mod probabil nu va fi  Modern Warfare III, este programat acum pentru toamna aceasta, au declarat reprezentanţii companiei, refuzând să dea mai multe detalii pentru că nu au fost autorizaţi să vorbească cu presa.

Purtătorul de cuvânt al Activision, Neil Wood, a menţionat că compania a anunţat că un „joc premium Call of Duty” va sosi în acest an şi că nu au „nimic nou de împărtăşit” până la vară.

Unii actuali şi foşti angajaţi ai Sledgehammer Games sunt îngrijoraţi de program, care a dat companiei mai puţin de doi ani pentru a dezvolta jocul.

În 2021, studioul a avut de dezvoltat Call of Duty Vanguard, ce a presupus o perioadă dificilă de ore suplimentare pentru unii angajaţi. Jocul nu a funcţionat atât de bine pe cât anticipase Activision şi a primit, în general, recenzii negative, de la elementele considerate drept woke (diversitate, feminism, progresism) la problemele tehnice şi pachetul incomplet. 

De data aceasta, unii dezvoltatori spun că sunt mai optimişti, deoarece primesc mai mult sprijin de la alte studiouri Activision, inclusiv Treyarch şi Infinity Ward, a căror conducere supraveghează şi noul joc.

Decizia de a aduce un nou joc de sine stătător în 2023 nu prea pare să-i încânte pe fanii şi veteranii seriei, mai ales după ce compania a promis iniţial că va lansa de acum înainte un joc de sine stătător la doi ani, că se va axa pe calitatea jocurilor şi ma puţin pe cantitatea de jocuri lansate anual, dar mai ales, că va conferi suport de doi ani jocurilor abia lansate.

Lansarea noului joc în 2023 presupune încetarea suportului pentru Modern Warfare II, cred mulţi jucători care au decis, în semn de protest, să solicite returnarea jocului şi înapoierea banilor, transmite Videogamer

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici