Ţiriac: Piaţa imobiliară îşi va reveni, cu implicarea băncilor. Preţul locuinţelor noi nu mai scade

Preţurile de vânzare al apartamentelor noi nu va mai scădea, iar piaţa imobiliară îşi va reveni atunci când populaţia va realiza "că nu mai prinde trenul" şi băncile "vor începe să joace", a declarat omul de afaceri Ion Ţiriac.

171 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: Piaţa imobiliară îşi va reveni, cu implicarea băncilor. Preţul locuinţelor noi nu mai scade

Ţiriac: Piaţa imobiliară îşi va reveni, cu implicarea băncilor. Preţul locuinţelor noi nu mai scade (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Ţiriac a afirmat la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV, că preţul pe metru pătrat al unui apartament nou în Capitală se situează în prezent între 800 şi 1.000 euro.

"Niciodată preţul ăsta n-o să mai vină înapoi, atât de scăzut. Şi totuşi lumea nu cumpără. Banca, cel puţin unde sunt şi eu partener, spune: domnule, avem bani oricând, să vină oricine, mâine îi dau banii să-şi cumpere", a spus omul de afaceri.

El a apreciat că sectorul imobiliar îşi va reveni pentru că românii îşi vor da seama "că nu mai prind trenul", iar în România există un deficit de două milioane de apartamente. Singura condiţie este ca "băncile să joace", a spus Ţiriac.

"Dacă băncile nu investesc banii pe care-i dai dumneata să-i ţină în bancă, înseamnă că pierd, şi eu n-am văzut încă o bancă care să piardă", a adăugat el.

Referindu-se la preţurile din România, omul de afaceri a afirmat că nu a auzit "nici în Paris, nici în Madrid, nici în Barcelona, nici în Roma, niciunde", să se vândă un metru pătrat de apartament sub 1.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici