Tomac: Parlamentul European a votat directiva privind transparenţa salariilor. Secretul salarial va fi interzis

Parlamentul European a votat Directiva privind transparenţa salariilor. „Secretul salarial, principala cauză a diferenţelor salariale şi a abuzurilor angajatorilor, va fi interzis”, susţine europarlamentarul Eugen Tomac.

720 afișări
Imaginea articolului Tomac: Parlamentul European a votat directiva privind transparenţa salariilor. Secretul salarial va fi interzis

Tomac: PE a votat directiva privind transparenţa salariilor. Secretul salarial va fi interzis

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac spune că adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind transparenţa salariilor este un pas uriaş pentru eliminarea, la nivelul UE, a diferenţelor salariale dintre femei şi bărbaţi.

El susţine că în România această diferenţă este de 3,6%, a doua cea mai mică din Uniunea Europeană, mult sub media de aproape 13%.

Avem însă state membre, precum Austria, cu diferenţe salariale de aproape 20% între bărbaţi si femei. Aceste diferenţe nejustificate pentru persoane care prestează aceeaşi muncă trebuie eliminate”, susţine Eugen Tomac.

Conform acestuia, noua legislaţie va cere companiilor din UE cu mai mult de 100 de angajaţi să dezvăluie informaţii care le vor permite angajaţilor să compare salariile şi să reclame diferenţele existente de remunerare între femei şi bărbaţi. Dacă în urma analizei acestor date se identifică diferenţe mai mari de 5% cu privire la nivelul de remunerare între femei şi bărbaţi, statele membre vor trebui să instituie sancţiuni şi amenzi pentru companiile care nu respectă rigorile.

Directiva va asigura, de asemenea, că persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au acces la informaţii cu privire la intervalul de remunerare al posturilor pentru care aplică. Mai exact, secretul salarial, principala cauză a diferenţelor salariale şi a abuzurilor angajatorilor, va fi interzis. Directiva protejează însă datele personale ale angajaţilor, colectarea acestora făcându-se numai la nivel de agregat”, adaugă liderul PMP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici