Toyota ar putea fi amendată pentru a doua oară în SUA

Toyota Motor ar putea fi amendată pentru a doua oară în Statele Unite, pentru că nu a informat autorităţile de reglementare în privinţa riscului blocării pedalei de acceleraţie la unele dintre modelele sale, transmite Bloomberg.

30 afișări
Imaginea articolului Toyota ar putea fi amendată pentru a doua oară în SUA

Toyota ar putea fi amendată pentru a doua oară în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului Rutier a anunţat, la 5 aprilie, o amendă record de 16,4 milioane de dolari impusă Toyota întrucât nu a dezvăluit defectul.

Agenţia a informat compania japoneză, cel mai mare producător auto la nivel mondial, că ar putea aplica o a doua amendă, în acelaşi caz.

Pedalele de acceleraţie livrate de compania CTS Corp (din Elkhart, Indiana) constructorului japonez de automobile au două defecte separate, care necesită două remedieri, potrivit unei scrisori a agenţiei adresate Toyota.

Pentru remedierea problemelor care pot duce la blocarea pedalei de acceleraţie, Toyota a rechemat în service, în ianuarie, 2,3 milioane de vehicule.

În total, Toyota a rechemat peste opt milioane de vehicule la nivel mondial pentru eliminarea defectelor la acceleraţie şi ajustarea frânelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici