Toyota ar putea rechema 270.000 de autoturisme premium pentru o posibilă defecţiune la motor

Toyota ar putea iniţia o nouă procedură de rechemare, vizând până la 270.000 de autoturisme premium, pentru repararea unei posibile defecţiuni la motor care poate cauza oprirea acestuia.

30 afișări
Imaginea articolului Toyota ar putea rechema 270.000 de autoturisme premium pentru o posibilă defecţiune la motor

Toyota ar putea rechema 270.000 de autoturisme premium pentru o posibilă defecţiune la motor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania a anunţat joi că "analizează măsuri" pentru remedierea potenţialei probleme, una dintre opţiunile vizate fiind o nouă procedură de rechemare, în funcţie de decizia autorităţilor în acest caz.

Defecţiunea s-ar putea manifesta la unele dintre cele opt modele premium, inclusiv din gamele Lexus şi Crown, cu motoare de 4,6 litri şi 3,6 litri.

Deşi nu s-au raportat accidente, unele dintre aceste autoturisme ar putea avea probleme cu valvele care ar putea cauza oprirea motorului, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului japonez.

Toyota a derulat anul trecut, în urma mai multor accidente, o procedură uriaşă de rechemare, în care au fost implicate zece milioane de autovehicule pentru a remedia probleme care puteau cauza accelerarea involuntară sau blocarea pedalei de acceleraţie la podea.

Compania se confruntă şi acum cu consecinţele acestei defecţiuni, suferind o gravă lovitură de imagine după ce şi-a construit renumele internaţional pe siguranţa şi fiabilitatea automobilelor produse.

Toyota şi-a schimbat ulterior strategia în privinţa securităţii şi potenţialelor defecţiuni de fabricaţie, derulând în ultimele luni mai multe proceduri de rechemare, de mică anvergură, pentru a remedia diverse probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici