Toyota ar putea reduce proiecţia de vânzări pe 2009 cu un milion de maşini

Toyota, cel mai mare constructor de autovehicule la nivel mondial, şi-ar putea reduce proiecţia de vânzări pe 2009 cu cel puţin un milion de maşini, la 8-8,7 milioane de unităţi, elaborând, totodată, programe de scădere a cheltuielilor, pentru a depăşi criza din industria auto.

8 afișări
Imaginea articolului Toyota ar putea reduce proiecţia de vânzări pe 2009 cu un milion de maşini

Toyota ar putea reduce proiecţia de vânzări pe 2009 cu un milion de maşini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toyota a anunţat că va publica, pe 22 decembrie, prognoza revizuită de vânzări pentru anul viitor.

"Credem că noi reduceri ale producţiei nu pot fi evitate, iar constructorii auto japonezi ar trebui să se pregătească pentru o scădere acută a cererii", a afirmat analistul JPMorgan Hokei Takahashi.

Presa japoneză estimează vânzările grupului Toyota în întreaga lume la 8-8,7 milioane de unităţi în 2009, faţă de nivelul record de 9,37 milioane de autovehicule din 2007 şi cu mult mai reduse decât proiecţia de 9,7 milioane de autoturisme a concernului.

În primele zece luni din acest an, grupul a vândut 7,74 milioane de maşini, în scădere cu 0,9% faţă de perioada similară din 2007.

Frânarea dinamicii economice la nivel mondial şi criza creditelor au redus încrederea şi bugetele consumatorilor, afectând sever cererea, inclusiv pe piaţa auto.

Toţi marii constructori de maşini din lume şi-au redus deja prognozele de vânzări pe termen scurt, anticipând înrăutăţirea situaţiei în 2009.

Concernele americane General Motors şi Chrysler au avertizat că, în lipsa unor finanţări de urgenţă, ar putea intra în faliment în prima parte a anului viitor, situaţie care ar avea efecte negative greu de anticipat în întreaga lume.

Citeşte şi:

Toyota şi alţi mari producători auto reduc producţia

Toyota Motor va concedia 3.000 de angajaţi sezonieri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici