Toyota îngheaţă construcţia unor fabrici din Thailanda şi Rusia

Toyota Motor Corp, cel mai mare constructor auto din lume, va îngheţa două proiecte de construcţie a unor fabrici de maşini în Thailanda şi Rusia, din cauza scăderii cererii pe piaţa auto la nivel global, potrivit informaţiilor apărute sâmbătă în presa japoneză.

34 afișări
Imaginea articolului Toyota îngheaţă construcţia unor fabrici din Thailanda şi Rusia

Toyota îngheaţă construcţia unor fabrici din Thailanda şi Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toyota a anunţat, în decembrie, că va înregistra în 2008 prima pierdere operaţională aferentă unui an fiscal din istoria de peste 70 de ani a concernului, din cauza prăbuşirii vânzărilor şi aprecierii accentuate a yenului.

În acest context, grupul japonez a decis să scadă semnificativ cheltuielile de capital şi producţia de autovehicule, pentru a adapta activitatea operaţională la condiţiile de piaţă.

Potrivit ziarului Sankei, care citează surse din conducerea Toyota, suspendarea planurilor de construcţie a unor fabrici din Thailanda şi Rusia este o consecinţă a măsurilor anunţate în decembrie.

Toyota a anunţat, la jumătatea anului trecut, că va construi în Thailanda o fabrică de motoare diesel, care ar fi dublat capacitatea globală de producţie a grupului pe acest segment până în 2010, la 350.000 de unităţi.

În decembrie 2007, Toyota a început producţia la o fabrică de autoturisme în Rusia, lângă Sankt Petersburg, cu o capacitate de 50.000 de maşini pe an. Ulterior, concernul japonez a anunţat că intenţionează să extindă această uzină, însă planurile au fost îngheţate în urma deciziilor din decembrie 2008, potrivit publicaţiei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici