Toyota Motor va concedia 3.000 de angajaţi sezonieri

Toyota Motor, cel mai mare producător auto la nivel mondial, va concedia 3.000 din cei 6.000 de angajaţi sezonieri la fabricile sale din Japonia, pe fondul scăderii vânzărilor la nivel mondial, a declarat Paul Nolasco, purtător de cuvânt al constructorului japonez, citat de Bloomberg.

21 afișări
Imaginea articolului Toyota Motor va concedia 3.000 de angajaţi sezonieri

Toyota Motor va concedia 3.000 de angajaţi sezonieri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Scăderea cererii la export are un impact semnificativ asupra producţiei din Japonia (...) Este puţin probabil ca fabricile să fie închise, dar dacă situaţia degenerează, liniile (de producţie - n.r) vor trebui să fie oprite, iar planurile cu privire la deschiderea de noi unităţi vor fi amânate", a afirmat Hirofumi Yokoi, analist la firma de consultanţă auto CSM Worldwide.

 

Exporturile realizate de Japonia la nivel global au înregistrat, în octombrie, cel mai redus nivel din ultimii şapte ani, în timp ce vânzările Toyota în SUA, cea mai importantă piaţă de desfacere pentru fabricantul nipon, s-au prăbuşit cu 23%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici