Toyota Motor va reduce producţia de autovehicule cu 7% în 2009

Toyota Motor, cel mai mare producător auto la nivel mondial, va reduce producţia, potrivit aşteptărilor, cu 7%, la mai puţin de nouă milioane de autovehicule, în 2009, conform unui cotidian nipon.

15 afișări
Imaginea articolului Toyota Motor va reduce producţia de autovehicule cu 7% în 2009

Toyota Motor va reduce producţia de autovehicule cu 7% în 2009

Vânzările Toyota vor continua să scadă în 2009, ca urmare a extinderii problemelor care afectează pieţele auto din SUA şi Europa către statele cu economiii emergente cum este China, consideră publicaţia Chunichi Shimbun.

Grupul japonez, care a estimat, în noiembrie, profituri semnificativ mai reduse pentru anul fiscal în curs, va anunţa la sfârşitul lunii decembrie noi cifre pentru vânzările de auovehicule.

În 2007, producătorul a vândut 9,3 milioane de maşini, însă pentru 2008 specialiştii estimează că vânzările se vor situa sub acest nivel, ca urmare a cererii scăzute din SUA, Europa, China, India şi Rusia.

Ca urmare a încetinirii economiei mondiale, producţia de maşini a industriei auto japoneze va coborî sub zece milioane de unităţi în anul fiscal 2008-2009, estimează cotidianul japonez Nikkei.

Totodată, a treia mare companie auto din Japonia, Nissan Motor, a anunţat, vineri, că va reduce producţia la uzinele din ţară cu 72.000 de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici