Toyota neagă informaţiile potrivit cărora va reduce producţia cu 20% în 2009

Constructorul auto Toyota, cel mai mare la nivel mondial, a negat, luni, informaţiile apărute în presa niponă potrivit cărora ar viza o reducere a producţiei de autovehicule la nivel mondial cu 20% în 2009, transmite Bloomberg.

12 afișări
Imaginea articolului Toyota neagă informaţiile potrivit cărora va reduce producţia cu 20% în 2009

Toyota neagă informaţiile potrivit cărora va reduce producţia cu 20% în 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu avem niciun procent de prezentat întrucât este dificil să evaluăm situaţia", a declarat purtătorul de cuvânt al grupului, Hideaki Homma.

Publicaţiile japoneze Chunichi şi Tokyo Shimbun au anunţat că Toyota se aşteaptă ca producţia grupului să scadă cu 20% în acest an, în raport cu 2008, la 6,5 milioane de vehicule, cel mai redus volum din ultimii şase ani. În 2008, grupul a vândut 8,2 milioane de maşini.

Un alt cotiodian japonez, Nikkei English News, a precizat, fără a identifica sursa, că Toyota se aşteaptă la vânzări de şapte milioane de unităţi în următorul an fiscal, mai mici cu 7% faţă de 7,54 milioane de maşini estimate pentru anul fiscal curent.

Grupul a preconizat pentru anul financiar care se va încheia pe 31 martie prima pierdere operaţională din istorie, motivată prin reducerea vânzărilor şi valoarea ridicată a yenului. Toyota a sugerat, totodată, că pierderile s-ar putea extinde în anul financiar următor.

Citeşte şi

Toyota se aşteaptă ca producţia să scadă cu 20% în acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici