Toyota şi Honda au produs în aprilie de două ori mai puţine vehicule decât în urmă cu un an

Constructorii japonezi de automobile Toyota şi Honda au produs în aprilie de două ori mai puţin vehicule, la nivel mondial, decât în urmă cu un an, din cauza penuriei de componente provocată de cutremurul care a avut loc pe 11 martie în Japonia.

152 afișări
Imaginea articolului Toyota şi Honda au produs în aprilie de două ori mai puţine vehicule decât în urmă cu un an

Toyota şi Honda au produs în aprilie de două ori mai puţine vehicule decât în urmă cu un an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toyota a pierdut poziţia de lider al pieţei auto mondiale, grupul fiind devansat în primul trimestru de General Motors şi Volkswagen.

Grupul a fabricat 350.000 de vehicule în aprilie, cu 48,1% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Honda a asamblat 138.000 de vehicule, în scădere cu 52,9%.

Al treilea mare producător auto japonez, Nissan, a fost afectat într-o măsură mai mică, cu un declin de 22,4%, la 250.000 de vehicule.

Impactul cel mai mare a fost în Japonia, unde producţia de automobile a scăzut cu 50%-80%, potrivit companiilor.

Producţia constructorilor japonezi de vehicule a scăzut şi în străinătate, întrucât fabricile depind de furnizorii din Japonia, dar într-o măsură mai mică.

Revenirea la normal a activităţilor va avea loc progresiv.

Directorul general al Toyota, Akio Toyoda, se aşteaptă ca producţia din iunie să fie echivalentă cu 70% din cea anterioară cutremurului, urmând ca activităţile să fie reluate integral abia în noiembrie sau decembrie.

În cazul Nissan, producţia la nivel mondial va reveni la normal până în octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici