Toyota va reduce la jumătate producţia din Japonia în luna mai

Toyota, cel mai mare constructor auto la nivel mondial, a anunţat că va reduce la jumătate producţia din Japonia, între 10 mai şi 3 iunie, din cauza problemelor pe care le au furnizorii în urma cutremurului devastator din martie.

24 afișări
Imaginea articolului Toyota va reduce la jumătate producţia din Japonia în luna mai

Toyota va reduce la jumătate producţia din Japonia în luna mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toyota continuă să adapteze producţia la condiţiile din Japonia şi estimează o cadenţă de 50% între 10 mai şi 3 iunie. Toyota va decide asupra planurilor de producţie de după 3 iunie după ce va studia opţiunile împreună cu furnizorii", se arată într-un comunicat al constructorului auto.

Activitatea companiei, precum şi a celorlalţi constructori auto niponi, a fost grav afectată de cutremurul care a lovit Japonia de 11 martie şi de valurile tsunami care au urmat.

La începutul acestei luni, Toyota a anunţat că va relua între 18 şi 27 aprilie activitatea la toate uzinele din Japonia, însă la o cadenţă de producţie redusă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici