Transelectrica are un nou Consiliu de Supraveghere, provizoriu, din care face parte şi fostul ministru Lucian Isar

Acţionarii Transelectrica (TEL) au ales joi un nou Consiliu de Supraveghere (CS), numit provizoriu, din care face parte şi fostul ministru delegat pentru Mediul de Afaceri Lucian Isar.

542 afișări
Imaginea articolului Transelectrica are un nou Consiliu de Supraveghere, provizoriu, din care face parte şi fostul ministru Lucian Isar

Lucian Isar (Imagine: Alexandru Mihaescu/ Mediafax Foto)

"Schimbările au fost făcute pentru a asigura o mai bună coordonare a activităţilor în vederea creşterii eficienţei acestora", se arată într-un comunicat al Transelectrica transmis joi Bursei de Valori Bucureşti.

Ceilalţi membri ai noului CS, aleşi prin vot cumulativ, sunt Dan Voiculescu (administrator al firmei Argus Constanţa), Petrişor Ovidiu Artopolescu (fost manager la Microsoft România şi fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, funcţie din care a demisionat în septembrie), Adrian Gheorghe Costin (director în Autoritatea Naţională a Vămilor), Dumitru Pârvulescu (secretar general adjunct în Ministerul Economiei, arestat în sepembrie pentru 24 ore într-un dosar de abuz în serviciu şi luare de mită), Gabriel Gheorghe Gheorghe (fost comisar superior al Gărzii Financiare Sibiu, care în iulie l-a înlocuit pe fosttul şef al OPSPI în CA al Transelectrica) şi Radu Bugică (fost director pentru România al fondului SigmaBleyzer, care a preluat Covalact).

Mandatele acestora sunt valabile patru luni. Valoarea asigurării de răspundere profesională a membrilor provizorii ai CS a fost stabilită la suma totală de 10 milioane lei.

Transelectrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, iar acţiunile companiei sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici