Tranzacţie importantă în industria ambalajelor | Companiile româneşti EcoPack şi EcoPaper vor fi cumpărate de DS Smith, cu 245 de milioane dolari

Compania britanică DS Smith, producător de carton ondulat, hârtie reciclată şi ambalaje de plastic, a anunţat, miercuri, că va achiziţiona producătorii de ambalaje şi hârtie EcoPack şi EcoPaper, pentru 245 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

2629 afișări
Imaginea articolului Tranzacţie importantă în industria ambalajelor | Companiile româneşti EcoPack şi EcoPaper vor fi cumpărate de DS Smith, cu 245 de milioane dolari

Tranzacţie importantă în industria ambalajelor | Companiile româneşti EcoPack şi EcoPaper vor fi cumpărate de DS Smith, cu 245 de milioane dolari / Foto: EcoPack

DS Smith susţine că EcoPack şi EcoPaper şi o maşină de fabricat hârtie specializată în hârtia de categorie uşoară ar contribui la creşterea companiei şi la reducerea costurilor.

DS Smith va folosi bani lichizi şi credite pentru a finanţa acordul, împreună cu acţiuni în valoare de 35 de milioane de euro, a transmis compania.

Tranzacţia este aşteptată să fie finalizată în al treilea trimestru fiscal.

DS Smith furnizează ambalaje de plastic şi carton şi operează în 37 de ţări, având aproape 27.000 de angajaţi. Anul trecut a cumpărat producător de ambalaje TRM Packaging, din Marea Britanie.

Bazele fabricii de hârtie au fost puse în anul 1852. În anul 1889 se înfiinţează fabrica de celuloză cu capital strain. În 1948 au fost comasate cele două fabrici existente şi s-a creat Fabrica de celuloză şi hârtie „Nicolae Bălcescu” Zărneşti. În 1990 se înfiinţează S.C. Celohart S.A. prin preluarea întregului patrimoniu al fostului Combinat de Celuloză şi Hârtie Zărneşti. În aprilie 2002 se schimbă denumirea societăţii din S.C. Celohart S.A. în SC. EcoPaper S.A.

EcoPack, fabrica de carton ondulat din România, a fost înfiinţată în 1921. EcoPack a achiziţionat fabrica de hârtie din Zărneşti, EcoPaper, în 2001.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici