TUI condiţionează revenirea pe piaţa românească

Autorităţile din turismul românesc va trebui să respecte patru condiţii minimale pentru ca grupul german TUI să reînceapă să opereze în Romania, a declarat agenţiei MEDIAFAX, la Berlin, directorul general al firmei Danubius, sucursala din România a TUI, Tim Grosse.

26 afișări
Imaginea articolului TUI condiţionează revenirea pe piaţa românească

TUI condiţionează revenirea pe piaţa românească

"Ne-am întâlnit miercuri la târgul de turism de la Berlin cu ministrul Turismului din România, Elena Udrea, şi am discutat despre măsuri concrete în urma cărora să se întrunească condiţiile minimale pentru a putea porni din nou operarea pe piaţa românească", a afirmat Tim Grosse, prezent la Târgul de Turism care se desfăşoară la Berlin în perioada 11 - 15 martie.

El a adăugat că sunt patru condiţii de bază fără de care grupul german nu s-ar putea întoarce pe piaţa românească.

Prima dintre acestea este funcţionalitatea litoralului într-un sezon bine definit, care să înceapă cel mai târziu pe data de 15 mai şi să se încheie pe 15 septembrie.

A doua condiţie este necesitatea unor zboruri directe între oraşele din Germania şi Constanţa, la preţuri "competitive".

TUI a mai solicitat ministrului Turismului şi începerea unor campanii de marketing comune, pentru o mai bună promovare a destinaţiei România.

Ultima condiţie a TUI a fost ca tarifele hotelurilor de pe litoralul românesc să fie "competitive", în contextul în care în Bulgaria, de exemplu, "declinul turismului pe fondul crizei economice mondiale a făcut ca tarifele hotelurilor de pe litoral să fie un subiect sensibil".

Directorul general al Danubius a afirmat că aceste condiţii preliminare, puse în discuţie cu Elena Udrea, au fost considerate de către ministrul Turismului din România ca fiind viabile.

În urma acestor discuţii, o delegaţie a tour-operatorului german, însoţită de Elena Udrea, va vizita în luna mai a acestui an hotelurile de pe litoralul românesc.

"Pentru a se asigura revenirea TUI pe piaţa românească în anul 2010, va trebui ca discuţiile preliminare cu partea română să se încheie la sfârşitul lunii mai, contractarea hotelurilor să fie efectuată până la sfârşitul lunii iunie şi începutul lui iulie, iar broşura în care vor apărea hotelurile româneşti să fie gata în august", a spus Grosse.

El a adăugat că dacă aceste condiţii vor fi îndeplinite, România va fi "prinsă" în cataloagele TUI care vor apărea în septembrie 2009, iar din 2010 să înceapă sosirile de turişti în România.

"TUI a fost plăcut impresionat de atitudinea doamnei ministru Elena Udrea şi de determinarea pe care domnia sa o are pentru a redresa incomming-ul din România. Dacă România va îndeplini condiţiile pe care noi le-am cerut, nu înseamnă că va ajuta TUI. Competitivitatea nu înseamnă ajutor, ci parteneriat de afaceri", a conchis directorul TUI România.

Citeşte şi:

Udrea: TUI va veni în România la sfârşitul lunii aprilie pentru negocieri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici