Turismul din Rusia este grav afectat de criza din Ucraina

Criza din Ucraina a provocat o scădere drastică a rezervărilor turistice în Rusia din partea turiştilor americani, europeni, dar şi a celor din Asia, care de regulă sunt indiferenţi la tensiunile politice din jurul statului rus.

425 afișări
Imaginea articolului Turismul din Rusia este grav afectat de criza din Ucraina

Turismul din Rusia este grav afectat de criza din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rata anulărilor este cuprinsă între 15% şi 25% şi reprezintă o lovitură puternică dată turismului din Rusia, a declarat Irina Tiurina, purtător de cuvânt al Uniunii Industriei Turismului din Rusia, relatează Wall Street Journal.

În 2013, numărul de turişti străini care au vizitat Rusia a crescut cu 3,7%, la 27 milioane, cei mai mulţi provenind din Germania, China şi Statele Unite, potrivit agenţiei de stat Rosturizm.

Cele mai multe anulări ale călătoriilor în Rusia vin din partea europenilor, o parte din motive fiind ideologice, iar unele din cauza temerilor legate de siguranţă.

Astfel, posibilii vizitatori se tem să nu fie prinşi în mujlocul unei zone de război, în apropierea graniţei cu Ucraina, ei neţinând cont de mărimea Rusiei, potrivit Uniunii, care citează informaţiile venite din partea agenţiilor de turism.

"În ultimul timp au avut loc numeroase anulări ale călătoriilor. Motivaţia tipică este dorinţa de amânare a călătoriei din cauza instabilităţii geopolitice. Oamenii se tem pentru siguranţa lor", a arătat Ksenia Levkovici, care lucrează în domeniul vânzărilor şi rezervărilor la Alexander House, un hotel de familie din St. Petersburg. Ea a arătat că 35% din clienţii hotelului sunt străini, majoritatea din Europa şi Statele Unite.

Forumurile de pe Internet dedicate croazierelor pe Volga, populare în rândul turiştilor seniori din Europa şi Statele Unite, sunt pline de comentarii ale unor călători îngrijoraţi, care se întreabă fie dacă să îşi anuleze planurile, fie dacă vor putea intra în Rusia.

Un grup de turişti albanezi a acceptat recent să confirme planurile de călătorie la Moscova numai după ce a obţinut o asigurare completă în cazul izbucnirii unui război.

Agenţiile ruse de turism nu au făcut estimări oficiale privind turiştii străini, dar sunt dezamăgite de numărul scăzut al acestora şi de atitudinea ostilă din partea unor vechi parteneri de afaceri din străinătate, a spus Tiurina.

Ea a adăugat că operatorii aşteaptă data de 25 mai, a alegerilor prezidenţiale din Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici