Udrea: Lipsa alternativelor de agrement face ca turiştii să vină pe litoral doar dacă este soare

Ministrul Turismului, Elena Udrea, susţine că este nevoie de cât mai multe investiţii pe litoral şi, în acest sens, de o bună colaborare între minister şi primarii localităţilor din zonă, întrucât lipsa alternativelor de agrement când nu este soare face ca turiştii să nu mai vină la mare.

162 afișări
Imaginea articolului Udrea: Lipsa alternativelor de agrement face ca turiştii să vină pe litoral doar dacă este soare

Udrea: Lipsa alternativelor de agrement face ca turiştii să vină pe litoral doar dacă este soare (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"Când am venit spre Mangalia am observat că drumul este aglomerat, asta este bine, înseamnă că avem mulţi turişti pe litoral. Săptămâna trecută a plouat şi nu au fost turişti, ceea ce ne arată că lipsa alternativelor de agrement face ca turiştii să vină pe litoral doar dacă este soare şi dacă este vreme de plajă", a declarat, vineri, la Mangalia, Elena Udrea.

Ea a precizat că este nevoie de o bună colaborare între Ministerul Turismului şi primarii localităţilor de pe litoral pentru realizarea de proiecte pe litoral.

"Este nevoie de bani, de parteneriate, pentru că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului poate să aibă proiecte, poate să aibă şi finanţare pentru ele, dacă la nivelul primăriilor nu găsim înţelegere şi disponibilitate de cooperare nu putem face nimic, nu puteam trece peste primăriile de pe litoralul românesc. Şi să facem lucrurile pe care am vrea să le facem decât în parteneriat cu primarii. Avem pe litoral în derulare proiecte de peste 40 de milioane de lei şi multe care aşteaptă să fie implementate", a spus Udrea.

În acest context, Elena Udrea i-a îndemnat pe primarii localităţilor de pe litoral să colaboreze cu ministerul pe care îl conduce.

"Mesajul meu către primarii de pe litoral este ca ei să accepte colaborarea cu ministerul şi să tragem toţi la aceeaşi căruţă", a afirmat ministrul Turismului.

Elena Udrea a precizat că investiţiile pe litoral vor continua, susţinând că nu trebuie să se creeze un complex "din tăiatul panglicilor".

"Vom investii pe litoralul românesc indiferent câţi crapă de ciudă la televizor. Nu vreau să avem un complex de a tăia panglici, destul arătăm lucrurile negative în ţara asta, iar dacă tăiem panglici înseamnă că se face ceva", a afirmat Elena Udrea.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, şi primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, au tăiat, vineri, panglica de inaugurare a portului turistic Mangalia.

Ulterior, ministrul a fost asaltat de câteva persoane aflate pe faleză, care au dorit să obţină bucăţi din panglica tăiată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici