UE a deschis o investigaţie privind o fuziune de 1,3 miliarde euro în domeniul comunicaţiilor

Comisia Europeană a lansat o investigaţie privind preluarea operatorului belgian de telefonie mobilă BASE de către Liberty Global, pentru 1,3 miliarde euro, la trei zile după ce comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager a avertizat că unele fuziuni din telecomunicaţii ar putea avea probleme.

218 afișări
Imaginea articolului UE a deschis o investigaţie privind o fuziune de 1,3 miliarde euro în domeniul comunicaţiilor

UE a deschis o investigaţie privind achiziţia operatorului telecom BASE de către Liberty Global

Executivul UE este îngrijorat că achiziţia plănuită de Telenet Group Holding, divizie a Liberty Global, ar putea conduce la preţuri mai mari şi la mai puţine opţiuni între operatori, pentru consumatorii belgieni, relatează MarketWatch.

Acordul, anunţat în luna aprilie, ar avea rolul să facă Telenet mai competitivă şi mai puternică pe piaţa din Belgia, unde Liberty Global vrea să se dezvolte.

BASE este al treilea mare operator de telefonie mobilă din Belgia, cu 3,3 milioane de abonaţi şi venituri de 690 de milioane de euro obţinute în 2014.

Actualul proprietar al BASE este compania olandeză de telecomunicaţii Royal KPN.

Într-un comunicat al Comisiei Europene se arată că "acordul ar putea reduce concurenţa pe piaţa de telefonie mobilă din Belgia, unde Telenet şi BASE sunt în prezent companii rivale.

Un purtător de cuvânt al Liberty Global a declarat că grupul va continua să colaboreze cu autorităţile antitrust, iar reprezentanţii companiei au în continuare încredere că tranzacţia poate fi încheiată.

Un purtător de cuvânt al BASE a spus că reprezentanţii companiei cunosc decizia UE de a deschide o investigaţie, dar a refuzat să facă alte comentarii.

Comisia va investiga până pe 18 februarie 2016 achiziţia propusă şi va decide dacă o va aproba sau dacă va cere companiilor concesii.

Grupul Liberty Global este prezent şi în România, prin intermediul UPC România, afiliat la UPC Broadband, divizia europeană a grupului. La 30 iunie 2015, UPC avea 1,192 milioane de clienţi în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici